!-- Google Tag Manager -->

Aloe Veranın Eşsiz Faydaları ve Kullanımı

27-08-2021 10:11
Aloe Veranın Eşsiz Faydaları ve Kullanımı
Aloe Vera cildime nasıl katkı sağlar?
Yapılan araştırmalara göre Aloe Vera’nın enflamasyonu önleyici, antioksidan ve antibakteriyel özellikleri vardır. Güneş yanıkları ve yara izleri de dahil olmak üzere özellikle hasar görmüş ciltlerin tedavisinde kullanılabilmektedir. Cilt üzerinde buharlaşırken ortaya çıkan serinletici etkisi, cildi yatıştırır. Altı antiseptik madde içerir: Lupeol, Salisilik Asit, Urea Nitrojen, Sinamonik Asit, Fenoller ve Sülfür; bunlar cilt üzerinde antibakteriyel ve kanamayı kesici etki gösterir. Bu nedenle bakterilerin sebep olduğu sivilceler ve cilt lekelerini hedef alan ürünlerde sıklıkla Aloe Vera kullanıldığını görürüz.

 

Aloe Vera ayrıca fibroblastların hücre bölünmelerini stimule eder. Fibroblastlar, kolajen ve elastin lifleri üreterek cildin esnekliğini artırır, kırışıklıkları azaltır. Aloe Vera’nın, ilgili bölgedeki kan dolaşımını iyileştirerek yaraların tedavisini hızlandırdığı, hasar görmüş cildin etrafındaki hücrelerin ölmesini önlediği, hyalüronik asit sentezini arttırabildiği araştırmalarda gösterilmiştir. Bu nedenle, kuru ve susuz cilde yatkınsanız sizin için idealdir. Ayrıca nemlendirici, koruyucu ve besleyici etkileri olan antioksidan, vitamin ve yağ asitlerini bol miktarda içerir.

 

Aloe Vera’dan mümkün olan en iyi şekilde faydalanabilmek için onu nasıl kullanmalıyım?

Nemlendirici ve antibakteriyel etki elde etmek için, Aloe Vera’nın diğer faydalı maddelerle karıştırılması en iyi sonucu verir. Aloe Vera cildin yenilenmesini destekler, tahriş görünümünü azaltır ve cildi yatıştırır. Tazeleyici Aloe Vera, yüz ve vücut için günlük kullanıma uygundur ve güneş banyosunun arkasından, ağda veya epilasyon sonrasında cildi sakinleştirmek ve serinletmek amacıyla kullanılabilir.

 

Aloe Vera suyu içmek bana iyi gelir mi?

Aloe Vera suyu sağlıklı yiyecekler satan bir çok kafeteryada ve doğal yiyecek dükkanlarında sunulan, sevilen bir içecektir. Bir çok potansiyel faydası olduğu ispatlanmıştır. Bunların arasında diş eti iltihaplarının azalması, kan şekeri düzeylerinin kontrol altına alınması, sindirim sistemindeki su içeriğinin arttırılması ve iltihap ile mücadeleye yardımcı, doğal bir antioksidan olan C vitamini sağlaması sayılabilir. Kendi Aloe Vera suyunuzu yapmak için, bir Aloe Vera yaprağının içeriğini 2 litre kadar suya karıştırarak blenderden geçirebilirsiniz. Bol miktarda kırık buz ekleyerek, iltihap karşıtı yaşam tarzının bir parçası olarak tadına varabilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.