!-- Google Tag Manager -->

Aromaterapi / Esans Yağlar

28-04-2021 00:49
Aromaterapi / Esans Yağlar

Aromaterapi, çiçeklerden, ağaçlardan, tohumlardan, yapraklardan, saplardan, köklerden ve diğer bitkilerden elde edilen aromatik bitki özlerinin fiziksel ve duygusal özelliklerini kullanarak vücudun kendini iyileştirmesine yardımcı olan bir bitkisel ilaç şeklidir. Uçucu yağlar sadece sağlıklı ve iyileştirici değil, aynı zamanda denemek ve oynamak için çok yönlü ve eğlencelidir. Sadece bitkilerden elde edilen, %100 saf aromaterapi esans yağları kullanın. Esans yağları koruyucu bir yağ kullanmadan doğrudan cilde uygulamayın. Esans yağları içmeyin. Açık cilde esans yağları uygulamayın. Esans yağlar kullanırken, gözler, kulaklar, ağız ile temastan kaçının. Eğer yanlışlıkla esans yağlar gözle temas ederse, bitkisel yağ ile durulayın, su ile değil.

Bergamot, limon, portakal gibi narenciye yağları fototoksiktir, bu da cildinizi ultraviyole ışığa karşı daha hassas hale getirir ve güneş yanığına neden olabilir. Cilde narenciye yağları uyguladıktan sonra en az 12 saat güneşten kaçının.
Esans yağlar, hava ile temas ettiğinde hızla buharlaşmalarını sağlayan uçucu sıvılardır. Hava geçirmez şişelerde tutulmalıdırlar.
Bazı esans yağlar bazı insanlarda alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Hassas cildiniz varsa, önce bir yama testi yapın. Esans yağlar serin ve kuru bir yerde, koyu renkli sıkıca kapatılmış bir cam şişede saklanmalıdır. Hemen hemen tüm aromaterapi esans yağları antiseptik özelliklere sahiptir, ancak birçok yağ da antiviral, antibakteriyel ve anti-mantar özelliklerine sahiptir. İlerleyen günlerde, esans yağlarla yapılan basit cilt bakım tariflerini paylaşacağım. Lütfen ürünleri kullanmadan önce doktorunuza danışınız.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.