!-- Google Tag Manager -->

Cildinizi Güneşten Korumak için 3 Öneri

09-05-2021 23:59
Cildinizi Güneşten Korumak için 3 Öneri

Cildinizi Güneşten Korumak için 3 Öneri 

Yazın, ve onunla birlikte daha sıcak havaların, dışarıda geçirilen günlerin ve ince kıyafetlerin eşiğindeyiz. Ben şahsen bu değişimden çok memnunum. Uzun kışlardan sonra güzel baharlar ve yazlar geldiği söylenir, değil mi? Ancak dışarıda daha fazla zaman geçirmek, birkaç cilt bakımı değişikliğini de gerekli kılıyor. Yani, güneşten korunmaya daha çok dikkat etmek gerekiyor.

Elbette, güneşten korunmak kışın da yazın olduğu kadar önemli ve içerideyseniz bile, özellikle de cam kenarında oturuyorsanız ve güneş ışığına maruz kalıyorsanız güneş kremi sürmek şart. Ama çoğumuz yazın çok daha fazla UV ışınına maruz kalıyoruz ve bu yüzden cildimizi güneşten korumaya ekstra özen göstermemiz gerekiyor. Bu üç öneri size bu konuda yardımcı olacak:

İki Parmak Kuralına Uyun 

Cildinizi güneşten korumanın en önemli yollarından biri davranışlarınıza dikkat etmek: SPF’li ürünleri doğru kullanmak da en az ürünün kendisi kadar önemli. Koruma faktörü 50 olan bir nemlendiriciniz olsa da onu yeterince kullanmıyorsanız bu sayının etkisi azalacaktır. Dermatolog Angelo Landriscina’nın TikTok videosunda dediği gibi: ‘Ürünlerin koruma faktörü cilde santimetrekare başına 2 miligram, yani tüm yüze yaklaşık yarım çay kaşığı uygulanarak belirlenir.’

Tabii her sabah kreminizi kaşıkla ölçerek uygulayamayacağınız için başka bir önerim var: Estetik uzmanı Tiara Willis’in Instagram hesabında açıkladığı iki parmak kuralını kullanabilirsiniz. Willis, paylaştığı fotoğrafta güneş kremiyle başından ucuna birer çizgi çizdiği işaret ve orta parmağını gösteriyor. ‘İki parmak kuralı yüzünüzde ve boynunuzda kullanabileceğiniz çeyrek ila yarım çay kaşığına denk geliyor. Daha az ürün, daha az SPF yani daha az koruma demek’, diyor. 

Güneş Gözlüğünüzü Unutmayın 

Bu klasik güzellik tavsiyesini bir kere daha hatırlatmaya değer: Güneşli bir günde dışarı çıkıyorsanız güneş gözlüğünüzü unutmayın. Güneş gözlüğü sadece gözlerinizi yıpratıcı güneş ışınlarından korumakla kalmaz, aynı zamanda çok spesifik bir hareketi yapmanızı, yani gözlerinizi kısmanızı önler. Belli hareketleri sık tekrar etmek zamanla özellikle narin göz çevresinde ince çizgilere sebep olabilir. Bu bölgedeki cilt çok hassastır ve yaşlanmanın ilk belirtilerini göstermeye müsaittir. Dolayısıyla favori güneş gözlüğünüzü takmak sadece tarzınıza değil cildinize de iyi gelir.

Güneş Kremini Makyajınıza Yedirmek için bir Makyaj Süngeri Kullanın

Birçok insanın güneş kremini ihmal etmelerinin sebebi makyajla birlikte nasıl kullanacaklarını bilememeleridir. Pudralar işinizi kolaylaştırabilir, ama taze ve nemli bir görünüm elde etmek istiyorsanız pudrayla cildinizi matlaştırmak istemeyebilirsiniz.

Güzellik yazarı Hannah English’in yakın zamanda Instagram’da paylaştığı videoda gösterdiği gibi, bu taze görünümü güneş kremi ve mikrofiber bir makyaj süngeriyle elde edebilirsiniz. English, videoda güneş kremini direkt olarak kuru makyaj süngerine sıkıyor (sünger ıslak olursa kremin etkinliğini azaltacağından kuru olmasının önemli olduğunu belirtiyor). Daha sonra süngeri nazikçe makyajlı cildine bastırıyor. Unutmayın: Güneş kreminin amacı cildin üstünde hücreleri UV ışınlarından koruyan bir tabaka oluşturmasıdır, dolayısıyla makyajın üstüne uygulanmasında sakınca yoktur.

Kremi bütün cildine uyguladıktan sonra yaklaşık bir dakika ürünün kurumasını bekliyor ve ardından bir pudra fırçasıyla bronzer ve allık sürüyor. Bu sayede kremi makyajına yediriyor ve ortaya çıkmış olabilecek kusurları kapatıyor.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.