!-- Google Tag Manager -->

Cilt Bakım Rutininizin Sağlıkla Ne İlgisi Var?

20-04-2023 15:12
Cilt Bakım Rutininizin Sağlıkla Ne İlgisi Var?
Yeni bir yıla girerken, kendini yansıtmayı ve daha iyi olma arzusunu tetikleyen bir şey var. Bu dürtüyü paylaşıyorsanız ve bunun sizi cilt bakımı koridoruna yönlendirdiğini fark ederseniz, kesinlikle yalnız değilsiniz veya yanlış yönlendirilmiş değilsiniz. 
Ne de olsa, cilt bakımı ve sağlıklı yaşam iki türdür: İster retinol ister SPF uyguluyor olun, günlük bir cilt bakımı rutini aynada gördüğünüzün çok ötesinde faydalar sağlayabilir.
 
Cilt bakımı kişisel bakımdır
Sabahları SPF'yi yarı koruyuculu bir şekilde uygulamak veya geceleri makyajınızı silmek büyük "ben" anları gibi gelmeyebilir ancak yüzünüze odaklanmak için birkaç dakika ayırmak başlı başına bir kişisel bakım egzersizidir.
Dr. Rachel Goldman, "Pek çok insan kişisel bakımın köpük banyosu veya bir saatlik bir masaj olması gerektiğini düşünür, ancak aslında kendimize iyi gelmek için yaptığımız her şeydir. Gününüzden size zaman ayırmaktır" diyor , bu genel sağlığımız ve zindeliğimiz üzerinde büyük bir etkiye sahip olabilir." Bu uygulamalara farkındalık yaratmak için bir mantra okumanıza veya bir meditasyon dinlemenize gerek yok. Ürünü cildinize masaj yapmak için fazladan birkaç saniye ayırıp sürün hoş kokuyu fark edin ya da işiniz bittiğinde derin bir nefes alıp verin, cilt bakımı rutininizi uygulamak sizi şimdiki zamana geri döndürmenize yardımcı olabilir ve bir yol görevi görebilir. Önünüzdeki güne odaklanmak veya yoğun geçen birkaç saatten sonra rahatlamak için en güzel yöntemlerden biri! En azından, bu anlar size kendinize odaklanma fırsatı verir.
 
Cilt Bakım Rutininiz Ruh Sağlığınızı İyileştirebilir
"Endişe ve strese genellikle kontrolümüz dışında olan şeyler neden olur" Bu tür durumlarda yararlı bir ipucu; kontrolünüzde olana odaklanmaktır. Bir cilt bakımı rutini uygulamak ve diğer sağlık davranışlarına odaklanmak, kişinin daha kontrollü hissetmesine yardımcı olacaktır.
Ancak, cildinizin mevcut görünümünün sizi geceleri uyutmayan şey olduğunu varsayalım 
 
The Mount Sinai Hastanesi'nde doçent ve kozmetik ve klinik araştırma direktörü dermatolog Dr. Josh Zeichner, "Cilt koşullarının etkilerinin derinine inildiğinde önemli bir psikososyal etkiyle ilişkili olduğunu biliyoruz" diyor. Sivilce gibi durumlar, depresyon, düşük benlik saygısı, okulda veya işyerinde düşük performans ile ilişkilidir, hatta kişilerarası ilişkileri etkiler. Böyle bir durumda, sonuç odaklı bir cilt bakımı rutinine yatırım yapmak kesinlikle güveninizi artırabilir ve genel sağlığınıza katkıda bulunabilir. Aynı şey yaşlanma veya cilt kanseri kaygısı için de geçerlidir. Düzenli bir koruyucu cilt bakımı rutini uygulamak size iyi gelir.
Dr. Zeichner, "Cilt kanserini tedavi etmenin en iyi yolu, baştan gelişmesini önlemektir" diyor.

Cilt Bakımını Sağlıklı Yaşam Rutininizin Bir Parçası Haline Getirmek İçin 6 İpucu
 
1-Cilt bakım ürünlerinizi diş fırçanızın yanına yerleştirin
Fırçalamadan sonra kullanmak üzere serumlarınızı öne ve ortaya koymak, düzenli kullanıma bağlı kalmanıza yardımcı olabilir. Yeni alışkanlığı başka bir alışkanlıkla birleştirmek, hatırlanmasını kolaylaştırır.
 
2-Cilt bakımı rutininize başlamak için istediğiniz uyku saatinden 15 dakika önce alarm kurun. 
Bu şekilde, acele etmek için hiçbir sebep yok.
 
3-SPF'yi stratejik olarak saklayın. 
İster kapınızın yanına, arabanıza veya güneş gözlüğü çantanızın içine bir şişe koyun, görsel ipuçları size kapıdan çıkmadan önce onu uygulamanızı hatırlatmaya yardımcı olabilir.
 
4-Çok amaçlı ürünler satın alın. 
Öylesine bir temizleyici, toner, serum, göz kremi, nemlendirici ve SPF uygulamak yerine C vitamini ile zenginleştirilmiş güneş kremi veya hassas göz çevresine sürebileceğiniz bir nemlendirici gibi çok kullanımlı bir ürün deneyin. 
 
5-Gerçekçi ol. 
Goldman, "Sürekli sağlıklı alışkanlıklar oluşturmak için gerçekçi olmalı ve bugün bulunduğumuz yerden başlamalıyız , birkaç yıl önce bulunduğunuz veya gelecekte olmak istediğiniz yerde değil " diyor 
Dr. Goldman "Bugün başlayabileceğiniz küçük bir değişiklik düşünün, sizi olmak istediğiniz yere yaklaştıran küçük bir adım. Cilt bakımı hedeflerinizi göz önünde bulundurun ve teker teker belirleyin; rimelsiz sağlıklı bir şekilde uyumak gibi. 
 
6- Önünüzdeki engelleri kaldırın. 
Yaşlanmayı geciktirmek sizin için önemliyse ama gece dışarı çıkmadan önce dişlerinizi fırçalamak için zar zor lavaboya gidiyorsanız, işi yapmak için kırışık azaltan ipek bir yastık kılıfı üzerinde uyumayı deneyin.






IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.