!-- Google Tag Manager -->

KURUYAN DUDAKLARIN BAKIMI NASIL OLMALI?

20-04-2023 15:08
KURUYAN DUDAKLARIN BAKIMI NASIL OLMALI?
Yılın bu zamanında saçımızı cildimizi ve dudaklarımızı nemli tutmak yeterince zordur. Dudaklarımız için sadece daha fazla dudak balsamı sürmek çözüm değil.

Bunu bir kat daha dudak kremi veya vazelin sürerken okuyorsanız ve dudaklarınızı beş dakikadan daha uzun süre nasıl nemli tutacağınızı merak ediyorsanız, biraz daha derine inmenin zamanı geldi demektir. Her zaman kuru dudaklardan şikayetçiyseniz, üstüne nemlendirici bir ürün sürmek sorunu çözmeyecektir. Yumuşak ve pürüzsüz, uzun süre kalıcı, nemli dudaklar içten dışa bakım gerektirir. Burada, tüm yıl boyunca daha öpülesi dudaklar elde etmek için bazı adımlardan geçeceğim.

Dudaklarımızı nasıl nemli tutarız?

BİRİNCİ ADIM: SUSUYOR MUSUNUZ?

Yumuşak dudaklar neme ihtiyaç duyar. Bu, vücudunuzun hem içeride bol su ile hem de dışarıda havadaki nemden yeterli suya sahip olduğundan emin olmak anlamına gelir. Havada nemin daha az olduğu ve merkezi ısıtmanın cilde zarar verdiği daha soğuk aylarda, fazladan su içmeniz veya rutininize bir nemlendirici veya cilt spreyi eklemeyi düşünmeniz gerekebilir. Nem seviyelerini yüksek tutmak, dudakların soyulmasını ve kurumasını engeller

İKİNCİ ADIM: PUL AYIRIN

Soyulma, kuru dudaklardan bahsetmişken, dudaklarınızda çatlamış bir ciltten şikayetçiyseniz, ölü deriyi temizleyene ve pürüzsüz bir yüzeyle çalışana kadar ürünü üstüne katmanlamak pek işe yaramaz. Ölü cilt hücrelerinin üst tabakasını çıkarmak, dudaklarınızın uyguladığınız nemlendirici ürünleri emmesini sağlar. Özel bir dudak peelingi kullanabilir, bal ve şeker kullanarak bir dudak peelingi yapabilir ya da duştayken sadece ıslak bir bez veya yeniden kullanılabilir pamuklu ped kullanabilirsiniz. Çok sert ovalamayın, aksi takdirde ciltte yırtılmalara neden olabilirsiniz, ölü deriyi gevşetmek için dairesel hareketlerle hafifçe ovun.

ÜÇÜNCÜ ADIM: NEM

Daha önceki gönderilerde açıkladığım gibi, nemlendirici cilt bakım ürünleri, nemlendirici veya tıkayıcı olmak üzere iki kategoriye ayrılma eğilimindedir. Birçok dudak ürünü tıkayıcıdır (örneğin Vazelin), dudakları kaygan tutmak ve nem kaybını önlemek için dudakların üzerinde durur. Ancak kuru dudaklarınız varsa, kaybedecek fazla nem olmayacaktır! Bu nedenle, dudakları nasıl nemli tutacağınızı öğrenmek istiyorsanız, bu hidrasyonu eklemek en önemli adımdır. Dudaklara aktif olarak nem ekleyecek ve uzun süreli nemlendirme için cilt yüzeyinin altına çökecek besleyici bir dudak balsamı seçin. Propilen glikol, gliserin, üre ve hyalüronik asit gibi bileşenlere dikkat edin. Dudak maskesine yatırım yapmak veya en sevdiğiniz nemlendiriciyi dudaklarınızda kullanmak bir seçenektir.

DÖRDÜNCÜ ADIM: KİLİTLEYİN

Dudakları pürüzsüzleştirdikten ve nemlendirdikten sonra, nemi kilitlemenin zamanı geldi. Tıkayıcı bir dudak kremi veya dudak kremi seçmenin yardımcı olabileceği yer burasıdır. Bu, dudakların üzerinde koruyucu bir tabaka oluşturarak, hiçbir şeyin içeri girmediği ve hiçbir şeyin dışarı çıkmadığı anlamına gelen, ağır ağır çekme işlemi gibi çalışır. Tam koruma için SPF'li bir dudak balsamı kullanmayı düşünün. Pek çok insan doğrudan dördüncü adıma atlama hatasını yapar, ancak iş dudakları uzun süre nemli tutmaya geldiğinde, tüm bu adımların birleşimi yumuşak, pürüzsüz, öpülesi dudaklara yol açar!
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.