!-- Google Tag Manager -->

TEMİZ GÜZELLİK NEDİR?

20-04-2023 15:15
TEMİZ GÜZELLİK NEDİR?
"Temiz güzelliğin" kesin bir tanımını yapmak zor olabilir. Tanımlayanlar çoğu zaman "zararlı" bileşenler içermeyen kozmetik ürünler olarak ifade ederler.
Mount Sinai Hastanesi'nde doçent ve kozmetik ve klinik araştırma direktörü dermatolog Dr. Josh Zeichner, temiz ürünlerin koku, boya, sülfat, paraben ve silikon içermediğini söylüyor.
İçerik güvenirliği konusunda araştırmalar gelişirken, geleneksel kozmetiklere kıyasla temiz güzellik ürünlerine ulaşmak daha faydalı olabilir. İşte saf güzellik ve avantajları hakkında bilmeniz gerekenler:
 
Temiz Güzellik Nedir ve Faydaları Nelerdir?
 
İster göz kremi ister güneş kremi sürüyor olun, cildinize sürdüğünüz şeyler vücudunuza sızma ve kan dolaşımınıza girme potansiyeline sahiptir ve burada çeşitli vücut sistemlerini etkileyebilir. Temiz güzellik markaları en saf malzemeleri seçerek bu riskleri ortadan kaldırmaya çalışır. 
En sevdiğiniz şişelerde, kremlerde ve tüplerde aşağıdaki kelimelerden bazılarını görebilirsiniz.
İşte bazı kelimelerin cilt bakımı dünyasında ne anlama geldikleri
Temiz: Bazıları tarafından toksin olarak kabul edilen yaygın kimyasallardan arınmış. Bunlar endokrin bozucuları, ağır metalleri, parabenleri  ve diğer potansiyel zararlı bileşenleri içerebilir.
Organik: USDA sertifikalı organik, genellikle gıdalar için ayrılmış bir etikettir; USDA tarafından düzenlenir. Güzellik ürünü bileşenlerine uygulandığında, tipik olarak içeriğin, toprak kalitesi, hayvan yetiştirme uygulamaları ve katkı maddelerinin kullanımı gibi faktörleri düzenleyen sıkı hükümet yönergelerine göre yapıldığı ve işlendiği anlamına gelir. Bu nedenlerden dolayı organik daha güvenli olabilir. 
Yeşil: Çevre için iyidir veya tamamen zararlı değildir
Vegan: Tamamen hayvansal ürünler kullanılmadan üretilmiştir.
Doğal: Çoğunlukla topraktan elde edilen bileşenlerle yapılmıştır.
Sürdürülebilir: Geri dönüştürülmüş ürün ambalajlarından veya yeniden doldurulabilir ambalajlardan kaynaklanan atıkları azaltarak çevresel etkiyi azaltmak için tasarlanmıştır.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.