!-- Google Tag Manager -->

Yazın Cildinizi Rahatlatacak 3 Maske

28-04-2021 01:14
Yazın Cildinizi Rahatlatacak 3 Maske

Sonunda beklediğimiz sıcak havalar geldi!

Güneş ışığını ve yaz havalarını ne kadar sevsek de fazla sıcak bazen rahatsız edici olabilir. Aşırı sıcaklar bizi yorar ve üretken olma motivasyonumuzu yok eder, ayrıca cildimize de zarar verebilir.

Hafif sıvı kaybı bile solgun ve bakıma muhtaç bir cilde sebep olabilir. Bunun yanında tabii ki UV ışınlarından da bahsetmek gerekir, çünkü UV ışınları ciltteki yaşlılık belirtilerinin %80’inden sorumludur ve korunmadığınız takdirde cilt kanseri riskinizi arttırabilir.

Bir numaralı tavsiyem, kaliteli ve bol mineralli bir güneş kremi kullanmanız olacaktır. Ayrıca bol bol su içmenizi ve güneşten olabildiğince kaçınmanızı öneririm.

Ama çok fazla güneşe maruz kalırsanız ya da hassas cildiniz sıcak havaya tepki gösterirse bu el yapımı cilt bakımı tarifleri işinize yarayabilir. İltihaplı cildi iyileştirirken bir yandan da cildinize ışıltısını geri kazandırmak için derinden nemlendiren 3 rahatlatıcı maske tarifini aşağıda bulabilirsiniz.

Yulaf Ezmesi ve Bal

Yulaf ezmesi sadece doyurucu ve sağlıklı bir kahvaltı seçeneği değildir! Aynı zamanda saponin denen bileşikler içerir. Bunlar antibakteriyel ve iltihap önleyici özellikleri olan doğal temizleyicilerdir. Yulaf ezmesi tahriş olmuş cildi anında rahatlatır ve cildi nemlendirirken birikmiş kiri temizler.

Bal ise cildinizi nemlendirir ve aydınlatır, yulaf ezmesiyle birlikte harika bir ikili olurlar!

Malzemeler

· 2 çorba kaşığı yulaf ezmesi

· 1 çorba kaşığı bal

· Yarım elmanın püresi

· Gül Suyu

Yapılışı

Elmayı soyun, doğrayın ve robotta püre haline getirin. Bal, yulaf ezmesi ve birkaç damla gül suyu ekleyin. Yüzünüze sürüp 10-15 dakika bekletin. Ilık suyla durulayın.

Aloe Vera & Papatya

Aloe vera içerdiği besin maddeleri, antioksidanlar, mineraller ve aminoasitler sayesinde solgun ciltleri anında canlandırır. Aynı zamanda cilde güneş yanıklarını rahatlatan bir nem katmanı kazandırır.

Papatya iltihap önleyici ve antiseptik özellikleriyle cildinizi rahatlatırken akneye karşı savaşır ve hatta sivilce izlerini geçirir.

Malzemeler

· 1 adet demlenmiş papatya çayı poşeti

· 1 çorba kaşığı aloe vera

Yapılışı

Önce bir bardak papatya çayı demleyin ve çay poşetinin soğumasını bekleyin. Daha sonra makyaj pamuğuyla tonik sürer gibi çay poşetini nazikçe yüzünüze sürün. Yüzünüz kuruyunca aloe verayı masaj yaparak yüzünüze yedirin. Paketlenmiş aloe vera jelleri koruyucularla dolu olduğu için kendi aloe vera bitkinizi almanız daha iyi olacaktır. 20-30 dakika beklettikten sonra yüzünüzü ılık suyla yıkayın ve favori yüz yağınızla nemlendirin.

Zerdeçal & Hindistan Cevizi

İltihabı önleme konusunda en başarılı madde zerdeçaldır. Bu tarif, hindistancevizi yağının içeriğindeki güçlü yağ asitlerinin ilavesiyle iltihaplara karşı savaşmak için birebirdir.

Zerdeçal cildinizi rahatlatıp parlatırken hindistancevizi yağı daha önce hiç deneyimlemediğiniz bir nem sağlar.

Malzemeler

·1 çorba kaşığı hindistancevizi yağı

·1 çay kaşığı organik toz zerdeçal

Yapılışı

Hindistancevizi yağı ve zerdeçalı macun kıvamına gelene kadar bir kasede karıştırın. Cildinize bol miktarda sürün ve olabildiğince uzun süre bekletin. Yüzünüzü ılık suyla yıkayın ve nazikçe kurulayın. Bakımınıza nemlendirici veya serumla devam edin.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.